Radio NisosKypros

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας ( Λίμνη )




Σε απόσταση αναπνοής απο την φασαρία της πρωτέυουσας υπάρχει ενας καταπράσινος πνευμονας έτοιμος να μας δεχτεί για να μας ξεκουράσει να μας χαλαρώσει και να μας κάνει να ξεχασουμε , έστω προσωρίνα ότι η Νήσος μας δεν είναι πια το καταπράσινο νησί που ήταν στην αρχαιότητα.


Η λίμνη της Αθαλάσσας ή το Πάρκο του Αγίου Γεωργίου όπως είναι γνωστό σε πολλούς ή απλά η Αθαλάσσα όπως συνηθίσουμε να λέμε βρίσκεται στην έξοδο της Λευκωσίας στα αριστερά όπως αφήνουμε την πόλη. Το βόρειο κομμάτι της είναι στον Δήμο Αγλαντζιάς , δυτικά περιβάλλεται από τον Στρόβολο και Νότια είναι τα Λατσιά και το Γέρι.

Πιθανόν να πήρε το όνομα της απο το γεγονός ότι στην αρχαιότητα βρισκόταν κάτω απο την θάλασσα ( όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Κύπρου ) αλλά υπάρχουν και άλλες εκδοχές.
Περισσότερες πληροφορίες για τις άλλες εκδοχές εδώ

Το πάρκο του Αγίου Γεωργίου είναι κομμάτι του Εθνικού Κρατικού Δάσου Αθαλάσσας έκτασης 900 περίπου εκταρίων. Περισσότερα αν θέλετε εδώ 

Σε όλη την έκταση του Πάρκου και ειδικά γύρω και μέσα στην λίμνη φιλοξενουνται πολλά είδη ζωής όπως πουλιά, νυχτερίδες, πάπιες , ψάρια , χελώνες , ερπετά , γάτες ,λαγοί , αλεπούδες,  κουρκουτάες ,σκάρνοι  , και φυσικά πλάσματα ! αλλά και 100δες διαφορετικά είδη βλάστησης όπως πευκα , ευκάλυπτους , ακακίες, κυπαρίσσια, σηιννιές κα. Λεπτομέρειες για την χλωρίδα και την πανίδα  αλλά και για τα πετρώματα του πάρκου αναφέρονται εδώ

Στο πάρκο υπάρχουν πορίες ποδηλατόδρομου για του λάτρεις του αθλήματος , μονοπάτια για περπάτημα , παιδική χαρά και εκδρομικοί χώροι. Ζώντας σε μια χώρα που ταλαιπωρείται απο την ανομβρία αλλά και απο την αδυναμία της πολιτείας να προστατευσει την φύση της , το Δάσος της Αθαλάσσας γίνεται ακόμα σημαντικότερο.

Αυτός ο χώρος είναι σημείο αναφοράς για όλους εμάς που θέλουμε να ξεκουραστούμε και να χαλαρώσουμε , να παίξουμε και να γυμναστούμε ή απλά να γίνουμε για λίγο ένα με την φύση. 

Ας απολάυσουμε και ας προστατευσουμε ταυτόχρονα όλοι μας αυτό τον μικρό παράδεισο. 

Καλή σας περιδιάβαση 









για περισσότερες φώτο πατήστε ...
























































#athalassa #park #nisoskypros #cyprus #forest #cyprus #lake

Πηγές
http://lsg.ucy.ac.cy/research/wetlands/LimniAthalassas.htm
http://www.latsia.eu/default.asp?id=288
http://www.kean.gr/documents/



2 σχόλια:

  1. επρόσθεσα το μπλόγκ σου στο thecyprusblogs.blogspot.com τζιαι για κάποιον παράξενο λόγο δεν εμφανίζεται στην αριστερή λίστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Aceras , Σε ευχαριστώ πολύ . Νομἰζω θα εμφανιστεί όταν κάμω την επόμενη ανάρτηση. Σε προσθεσα και εγώ στην λίστα των μπλογκσ που διαβάζω, Καλή συνέχεια.

      Διαγραφή

Άγιος Σωζόμενος, Το... στοιχειωμένο χωριό

Λίγα χιλιόμετρα από την Λευκωσία , βόρεια από το Δάλι μεταξύ του Γερίου και της Ποταμιάς βρίσκεται το χωριό Άγιος Σωζόμενος. Χ...