Radio NisosKypros

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Expo2015 Feed the Planet - Energy for Life

1.1 εκατομμύριο τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακού χώρου , 20 εκατομμύρια επισκέπτες , 140 χώρες! ( μην ψάχνετε την #cyprus δεν ήταν εκεί ! ) *

Το θέμα ήταν όπως λέει και ο τίτλος η Τροφή και η θέση της στο μέλλον. 


Οι χωρες που συμμετείχαν προσπαθησαν η κάθε μια μέσα από το ξεχωριστό τους concept να δώσουν τις δικές τους λύσεις για τα προβλήματα που σχετίζονται με την έλλειψη τροφής / διατροφής στον πλανήτη και παράλληλα προώθησαν τα προιόντα τους και το πολιτισμό τους. 

Κάποιες ήταν πιο δημιουργικές και οργανωμένες και κάποιες άλλες έδωσαν με απλότητα το δικό τους στίγμα. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν και να δοκιμάσουν προιόντα απο όλο τον κόσμο και να μάθουν για νέες τεχνικές καλλιέργειας και εξοικονόμησης πόρων. 


Μέσα απο τις παρουσιάσεις φάνηκαν και οι προθέσεις της κάθε χώρας και το πόσο ενδιαφέρονται πραγματικά για το περιβάλλον η απλά για την ανάπτυξη της οικονομιας τους. 


Δημοφιλέστεροι προορισμοι ήταν οι χώρες της Ασίας και τα Αραβικά Εμιράτα καθώς και το Ισραήλ το οποίο ξεκάθαρα προωθεί τα μεταλλαγμένα τρόφιμα και η Γαλλία η οποία κατά την γνώμη μου είχε την πληρέστερη και πιο οργανωμένη παρουσία στην έκθεση. 

Ξεχώρισα επίσης το περίπτερο της Μαλαισίας και του Βιετναμ γιατί είχαν ασχολήθεί ιδιαίτερα με το υλικό που θα παρουσίαζαν. 


Η Κύπρος δεν ήταν εκεί και για αυτό υπάρχουν 2 πιθανές εξηγήσεις. 

1ο δεν έχουμε ανάγκη απο προβολή και 
2ο Δεν έχουμε κάτι να δείξουμε σαν χώρα. 

Φυσικά ισχύει ακριβώς το αντίθετο και στα 2 παραπάνω και για να προλάβω κάποιον που θα πει για την κρίση αναφέρω απλά ότι χώρες όπως η ελλάδα , το καμερουν και το Τζιπουτί ήταν παρών! 


Απολάυστε τις φωτογραφίες που ακολουθουν και σχολιάστε ελευθερα :)


#expo2015 #milan #italy #cyprus #food #expo2015milano

* θα μου πείτε αφού η Κύπρος δεν ήταν εκεί τότε τι σχέση έχει το άρθρο με το Νήσος Κύπρος και είναι εδώ!!! Η απάντηση είναι ότι απλά θεωρώ ότι η Κύπρος έπρεπε να είναι παρών σε τέτοιες εκθέσεις για τους λόγους που ανέφερα πιο πάνω και πολλούς άλλους.





δείτε περισσότερες φωτογραφίες









































































































































Καλή σας περιδιάβαση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άγιος Σωζόμενος, Το... στοιχειωμένο χωριό

Λίγα χιλιόμετρα από την Λευκωσία , βόρεια από το Δάλι μεταξύ του Γερίου και της Ποταμιάς βρίσκεται το χωριό Άγιος Σωζόμενος. Χ...