Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Expo2015 Feed the Planet - Energy for Life

1.1 εκατομμύριο τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακού χώρου , 20 εκατομμύρια επισκέπτες , 140 χώρες! ( μην ψάχνετε την #cyprus δεν ήταν εκεί ! ) *

Το θέμα ήταν όπως λέει και ο τίτλος η Τροφή και η θέση της στο μέλλον. 


Οι χωρες που συμμετείχαν προσπαθησαν η κάθε μια μέσα από το ξεχωριστό τους concept να δώσουν τις δικές τους λύσεις για τα προβλήματα που σχετίζονται με την έλλειψη τροφής / διατροφής στον πλανήτη και παράλληλα προώθησαν τα προιόντα τους και το πολιτισμό τους. 

Κάποιες ήταν πιο δημιουργικές και οργανωμένες και κάποιες άλλες έδωσαν με απλότητα το δικό τους στίγμα. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν και να δοκιμάσουν προιόντα απο όλο τον κόσμο και να μάθουν για νέες τεχνικές καλλιέργειας και εξοικονόμησης πόρων. 


Μέσα απο τις παρουσιάσεις φάνηκαν και οι προθέσεις της κάθε χώρας και το πόσο ενδιαφέρονται πραγματικά για το περιβάλλον η απλά για την ανάπτυξη της οικονομιας τους. 


Δημοφιλέστεροι προορισμοι ήταν οι χώρες της Ασίας και τα Αραβικά Εμιράτα καθώς και το Ισραήλ το οποίο ξεκάθαρα προωθεί τα μεταλλαγμένα τρόφιμα και η Γαλλία η οποία κατά την γνώμη μου είχε την πληρέστερη και πιο οργανωμένη παρουσία στην έκθεση. 

Ξεχώρισα επίσης το περίπτερο της Μαλαισίας και του Βιετναμ γιατί είχαν ασχολήθεί ιδιαίτερα με το υλικό που θα παρουσίαζαν. 


Η Κύπρος δεν ήταν εκεί και για αυτό υπάρχουν 2 πιθανές εξηγήσεις. 

1ο δεν έχουμε ανάγκη απο προβολή και 
2ο Δεν έχουμε κάτι να δείξουμε σαν χώρα. 

Φυσικά ισχύει ακριβώς το αντίθετο και στα 2 παραπάνω και για να προλάβω κάποιον που θα πει για την κρίση αναφέρω απλά ότι χώρες όπως η ελλάδα , το καμερουν και το Τζιπουτί ήταν παρών! 


Απολάυστε τις φωτογραφίες που ακολουθουν και σχολιάστε ελευθερα :)


#expo2015 #milan #italy #cyprus #food #expo2015milano

* θα μου πείτε αφού η Κύπρος δεν ήταν εκεί τότε τι σχέση έχει το άρθρο με το Νήσος Κύπρος και είναι εδώ!!! Η απάντηση είναι ότι απλά θεωρώ ότι η Κύπρος έπρεπε να είναι παρών σε τέτοιες εκθέσεις για τους λόγους που ανέφερα πιο πάνω και πολλούς άλλους.

δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Καλή σας περιδιάβαση


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άγιος Σωζόμενος, Το... στοιχειωμένο χωριό

Λίγα χιλιόμετρα από την Λευκωσία , βόρεια από το Δάλι μεταξύ του Γερίου και της Ποταμιάς βρίσκεται το χωριό Άγιος Σωζόμενος. Χάρτης στο Google Maps Η μητέρα μου γεννήθηκε στα Λύμπια και θυμούμαι όταν μικρός πηγαίναμε επίσκεψη στο χωριό περνούσαμε έξω από τον Αγιο Σωζόμενο και η θέα του πάντα μου έφερνε στον νου σκηνές από Άγρια Δύση , ταινίες Western και καομπόυδες. Δεν το είχα δει ποτέ από κοντά μέχρι που πριν λίγα χρόνια ο φωτογραφικός μου φακός με οδήγησε εκεί. Είχα διαβάσει ότι το Τουρκοκυπριακό τότε χωριό είχε εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους του μέσα σε μια νύχτα στις «φασαρίες του 63» και από τότε παραμένει έρημο. Η ιστορία όπως καταγράφεται απο κάποιο άρθρο στο αμερικάνικο περιοδικό TIME  μεταφρασμένο στα ελληνικά έχει ώς εξής; Εφτά Ελληνοκύπριοι επιβαίνοντες σε ένα Land Rover πλησίασαν το χωριό. Οι Έλληνες είπαν πως ήθελαν να ξεκινήσουν μια τουρπίνα νερού που εξυπηρετεί ένα χωριό εκεί δίπλα και τους έστησαν ενέδρα οι Τουρκ

Το Γεφύρι Τζελεφού και Το Φράγμα της Αρμίνου

Στην επαρχία Πάφου λίγα χιλιόμετρα μακριά από το χωριό Αγιος Νικόλαος σε μια ειδυλλική τοποθεσία με πλάτανους και έντονη άγρια βλάστηση και ζωή υπάρχει το Μεσαιωνικό γεφύρι του Τζιελεφού.  Το Μεσαιωνικό αυτό πετρινο γεφύρι που είναι και το μεγαλύτερο στην Κύπρο είναι κτισμένο πάνω στον ποταμό Διαρίζο που τροφοδοτά τον φράκτη της Αρμίνου ο οποίος βρίσκεται λίγο πιό κάτω.  Το Γεφύρι χρησιμοποιήτω τα παλαιότερα χρόνια για να συνδέει τα χωριά της δυτικής  όχθης , το Μηλικούρι , τα Βρέτσια και τον Άγιο Ιωάννη με τα χωρια στα Ανατολικά , τον Άγιο Νικολάο τα καμινάρια και τις Τρείς Ελιές Για να φτάσετε στο Γεφύρι του Τζιελεφου από την Λεμεσό πηγαίνετε προς Τριμίκλινη και στριψτε αριστερά αμέσως μετά το μεγάλο φυτώριο στα δεξια και την πεζίνα . Θα περάσετε από τις Κ.Πλατρες και τα Μανδριά και να ακολουθήσετε τις πινακίδες για το Αρσος και μετά για τον Αγιο Νικόλαο.  ΠΡΙΝ φτάσετε στο χωριό στρίψετε δεξιά προς τον κατασκηνωτικό χώρο (βλ. χάρτη) 

Παροιμίες που τον τόπον μας

Παροιμίες που τον τόπον μας έχουμεν πολλές Δαμέ εννα γράψω κάποιες που ξέρω ή που ήβρα ποτζιή ποδά. Αν θέλετε βαρτε τζιε εσείς τες δικές σας πουκάτω να τις πολλύνουμεν εννα προσπαθήσω να γράφω τζιε τι σημαίνει η καθεμιά τους. Αν έσιετε αντίρρηση μεν σαλαβατάτε πέτε μας την δική σας την ερμηνέιαν τζιε αν εσιετε δίτζιον να την σάσουμεν. Ατε τζιε επειδή "τα πολλά λόγια εν φτώσια" τζιε "το γοργον τζιε χάριν έσηι" αντακώννω να τις γραφω... απου πονέι πάει στον γιατρόν τζιαι απού διψά πάει στην βρύσιν αυτός που έχει το πρόβλημα πρέπει να ψάξει για την λύση απ' όσιη γέιτον έσηι σσιον τζι' απ' όσιη σσιόν τζιμάτε η αξία του να έχει κάποιος καλούς γέιτονες αθκιασερός παπάς θάφκει τζιαι τους ζωντανούς "αργία μήτηρ , πάσις κακίας" δλδ αυτός που δεν έχει κάτι να ασχολήθεί κάνει πράγματα ζημιογόνα η ανώφελα. άκουε πολλά τζιε πίστεφκε λλία μας καλεί να ακούμε αλλά να μην είμαστε ευκολόπιστοι Τζιαμέ που ακούεις πολλά σταφύλια πέρ