Radio NisosKypros

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Οι Καταρράκτες του Μυλλομέρη




Μεταξύ της εκκλησίας των πλατρών και του κέντρου του χωριού , πιό κοντά στην εκκλησία βρίσκεται η αρχή του μονοπατιού της φύσης που οδηγεί στον καταρράκτη Μυλλομέρη. Υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στο τέρμα του καταρράκτη με αυτοκίνητο από χωματόδρομο που αρχίζει από σημείο του κεντρικού δρόμου Πλατρών - Λεμεσού περίπου 1χλμ. μετά το Ψηλό Δεντρο.




 Φυσικά για να απολαύσετε πλήρως την φύση και το μονοπάτι δεν έχετε παρά να ξεκινήσετε απο την πλευρά του χωριού και να περπατήσετε όλη την διαδρομή. Το μονοπάτι έχει μήκος 1.2 χιλιόμετρα και χρειαζεται λιγότερο από 1 ώρα για να φτάσετε στον καταρράκτη. ( περισσότερες πληροφορίες εδώ )







Το όνομα του καταρράκτη δλδ μυλλομέρης πιθανόν να προήλθε από τις λέξεις μιλλός που σημαίνει υγρός στην κυπριακή διάλεκτο και μέρος δλδ το υγρό μέρος, λόγω του ότι ο καταρράκτης είναι κρυμμένος μέσα στο βουνό και όλο ο χώρος γύρω του έχει υγρασία.



το νερό του καταρράκτη είναι από τον ποταμό "Κρυό" και αν και δεν είναι τόσο γνωστός είναι ο ψηλότερος καταρράκτης της Κύπρου με το νερό του να πέφτει από ύψος 15 μέτρων. ( Στον καταρράκτη στα Καληδώνια το νερό πέφτει από ύψος 12 μέτρα).

Ο μυλλομέρης δεν ήταν τόσο γνωστός στο παρελθόν λόγω της δύσκολης πρόσβασης στην τοποθεσία που βρίσκεται . 
Μετά τα έργα που έχουν γίνει όμως με το άνοιγμα του χωματόδρομου έχει αρχίζει να γίνεται ευρύτερα γνωστό και καθιερώνεται σιγα σιγα σαν ένα ακόμη αξιοθέατο στις Πλάτρες.










Καλή σας περιδιάβαση...
<script type="text/javascript">

  var _gaq = _gaq || [];
  _gaq.push(['_setAccount', 'UA-38238302-2']);
  _gaq.push(['_trackPageview']);

  (function() {
    var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;
    ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';
    var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
  })();

</script>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άγιος Σωζόμενος, Το... στοιχειωμένο χωριό

Λίγα χιλιόμετρα από την Λευκωσία , βόρεια από το Δάλι μεταξύ του Γερίου και της Ποταμιάς βρίσκεται το χωριό Άγιος Σωζόμενος. Χ...