Radio NisosKypros

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Aς μιλήσουμε για ισότητα φύλων.


Γράφει η Αργυρή Τσίγκη

Γυναίκες, φταίμε κι΄εμείς.

Θα έχετε φαντάζομαι διαπιστώσει, ότι όταν μία γυναίκα προσκαλείται να παρουσιαστεί σε οποιαδήποτε εκπομπή στην τηλεόραση, στο πρώτο πράγμα που εστιάζει ο παρουσιαστής / παρουσιάστρια, είναι η εξωτερική εμφάνιση της καλεσμένη. Ακολουθούν φράσεις, όπως: " κούκλα μου, είσαι πολύ όμορφη σήμερα", " λάμπεις ολόκληρη", "μα τι ωραίο χρώμα το μαλλί σου" και πάει λέγοντας. Δεν πα να έχουν απέναντι τους την πιο έξυπνη γυναίκα του κόσμου, την γυναίκα που διαπρέπει στον τομέα της, την γυναίκα που αγωνίζεται μια ζωή, την γυναίκα με τα πέντε δοκτοράτα, ακόμα και την πιο απλή γυναίκα της διπλανής πόρτας, θα εστιάσουν στο κορμί, το μαλλί, στο βάψιμο, στα μπιχλιμπίδια, στα χαϊμαλιά, στο βάθος του ντεκολτέ, στο μήκος της φούστας. Εντάξει , στα δύο τελευταία, εστιάζουν με το βλέμμα.



Θέλω να ακούσω παρουσιαστές/ στριες να λένε τα ΄ιδια όταν έχουν καλεσμένους άντρες. Να πούν λ.χ. Παχουλλούιν μου, βλέπω διατηρείς την τζοιλιούαν σου, μα ήντα λαμπερή εν σήμερα η φαλακρούα σου, ωωω, μα άλλαξες το σχήμα του μουστατζιού σου; ΄Η να πουν σε έναν όμορφο νεαρό, ότι είναι πολλά όμορφος , μα τι ωραίο πράσινο χρώμα έχουν τα μάτια του, τι σικάτο πουκάμισο φορεί κλπ.
΄Οοοολα αυτά δεν έχουν σημασία αν είσαι άντρας. Απλά είσαι ο επιστήμονας, ο καθηγητής, ο πολιτικός, ο τεχνίτης, ο νεαρός σπουδαστής κλπ. Φτάνει που είσαι .άντρας. Κοντός, ψηλός, όμορφος , άσχημος, δεν έχει σημασία. Εστιάζουν όλοι πολλά παραπάνω στην μόρφωση, στην θέση, στο επάγγελμα.

Ένας άντρας είναι αποδεκτός όπως είναι. Η γυναίκα πρέπει να βαφτεί, να αλλάξει φάτσα, να αλλάξει μαλλί, να ακολουθεί την μόδα, να σχολιάζεται και να κρίνεται με την εξωτερική εμφάνιση. ΄Οσα είναι μέσα στο μυαλό της, την ψυχή και την καρδιά της δεν ενδιαφέρουν .

Ενδιαφέρει η βιτρίνα.

Γράφει η Αργυρή Τσίγκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άγιος Σωζόμενος, Το... στοιχειωμένο χωριό

Λίγα χιλιόμετρα από την Λευκωσία , βόρεια από το Δάλι μεταξύ του Γερίου και της Ποταμιάς βρίσκεται το χωριό Άγιος Σωζόμενος. Χ...